Rss Feed
  1. HALANGAN..

    Thursday, February 07, 2013

    Assalamualaikum.


    Hahaha nie first time aq mengarang nieh haha aq bukan pandai ponn bab2 menulis niee.. saje je nak try lepas aq duduk usha2 blog orang tetiba ade feeling nak buat blog sendiri pulakk haha ;)

    Bagi first entry niee aq nak menulis about halangan haha 

    Semalam aq ade appointment dengan doctor dekat Klinik Bandar Mentakab.. haha aq nie braces wearer haha (si pemakai braces) haha tapi korang xperassan ponn aq pakai sebab aq bukan selalu sengih ponn hahaha 

    Hari tuu (hari appointment tuu) aq bangun pukul pukul 10.00 pagi beb (lepas subuh tido balik) hahaha menggelabahh aq..mak aq dah bising dah,ye laa  appointment pukul 11.00 bangun tido pukul 10.00 molek sangat la tuu... haha bukan ape,ingat dari jerantut ke mentakab nie dekat ke..jauh kot ade la 45 min-1jam naik kete kalau naik bas aq tak tahu laa apatah lagi helikopter mungkin 5min je kott haha
    mandi2 belaka kuar umah dalam pukul 10.30 haha memang lambat laa aq sampai mentakab macam niee..dah la lapar gile masa tuu ye la kann baru bangun tido takkan kenyang pulak...pelik la kalau kenyang. dalam keadaan yg kebulur tuu aq bertolak laa ke mentakab.. haha mak aq drive sloww jee dalam 80-100 km/h haha kalau ayah aq drive mau 120 km/h mau terbang kete aq haha,,kata mak aq takut kene saman..sebab sekarangkan raya cina.. polis buat operasi laa

    tengah2 layan radio tuu tetiba jee makin slow kete mak aq bawak 80 kmh turun 40 kmh dan seterusnyaa pastuu sedar2 dah jem jalan.. masa tu dekat area sekolah Intergrasi Temerloh(IT) aq pon pelik laaa ye laa sebab 18 tahun aq pergi temerloh tak pernah2 jem jalan pastu tetiba jem apahal.. 


    Haa dekat area sekolah nie la jem tuu haha

    Aq pon dengan rasa curiosity yg tinggi nak la tahu mende laa penyebab jem nieh ==' ye laa dah la masa tuu pukul 11.00 dah memang mati aq kene ceramah dengan nurse karang hadoii tetiba aq nampak ade askar naik moto Honda EX pakai vest warna kuning tuu lambai2 tangan dier suruh kete aq ketepii (bajet mahal je tangan dier tu)  mak aq pon patuh laaa berhentii la tepi jalan tu kejap..


    Macam nie la vest askar tuu tapi dier duduk atas moto laa 


    Aq pon ade la menyumpah seranah jugak..haha yelaa dah lambat dah kott.. nurse2 dekat kilnik aq tuu macam nak makan orang pon ade.. haha tunggu punya tunguu tetiba aq dengar ade bunyi enjin kuat gile datang dari belakang skodeng2 punye skodeng o.0 uuuuuu



    ade kereta kebal tengah laluu..


    haha ye kete kebal dalam bahasa omputih 'tank' haha kete kebal lalu sebelah kete aq bergegar kete aq dibuatnya..ade la rasa takjub jugak tengok kete kebal lalu haha jakun gile masa tuh haha 


    masa nie dah dekat sanggang dah depan sekolah teknik/vk tuu..selambe je dier overtake kete aq.. hadoii org dah molek2 bawak kete lelaju dier suruh berhenti pulak nanti bagi dier jalan haha 



    selambee je makan jalan orang haha


    kalau boleh dier nak naik atas teksi tu terus lol
    memang melambatkan perjalanan aq la..senang cita masa aq sampai dekat mentakab kete kebal tuu dah hilang..(laju pulak) haha masa sampai dekat klink mentakab tuu..  nurse tu tanya 'kenape lambat appointment pukul 11.00 kan???' masa tuu dah pukul 11.40 dahh aq balas laa 'tadi ade kete kebal laluu banyakkk' haha nurse tuu layan je aq haha wkwkwkwkwk cakap dier tanya bape bijik kete kebal ade?? aq gebang je la cakap ade 10 biji sedangkan xpernah kiraa ponn... last2 balik umah baru dapat makan masa tuu dah pukul 1.00 dahh  ==' makan gelojoh gila haha ye laa dekat separuh hari dah den tak menelan apa2 carbohydrate hahaha 

    p/s:thank you for readingggg 











    |


  2. 0 comments:

    Post a Comment