Rss Feed
  1. Assalamualaikumm,


    Haha hariniee haku nak bercerta pasai aku pergi vacation dekat taipingg haha..nie kali pertama aq pergi taiping nie,haha agak excited jugak laa..yela kan..pergi tempat orang..nak tengok jugak macamane negeri perak nieh,haha selalu lekat dekat pahang jee..bosan jugak weyhh! asyik tengok starmall temerloh jeee.. ade jugak rsa nak pergi mall negeri lainn haha(jgn mrah orang temerloh) haha

    DAY 1:
    Huarghhh (baru bangun tidoo) itu pon selepas dikejutkan ayah aku..haha siap kene marah lagi sebab bangun lambatt katenya nak pergi pukul 7.15 a.m tapi bangunnya 6.45 haha memang stailo la (aq rasa aq ade masalah bangun lambat la ==')..selepas mandi ala-ala kambing dan solat subuh,aku pon tolong laa ayah aq masukkan barang dalam kete..banyak la jugak beg..3 beg bagasi yg bosau tuu ayah aq sumbat dalam kete haha..

    tepat 7.30 a.m (dah lari jadual sebab aq bangun lambat haha) aq pon bertolakk la ke taipingg haha,jadinya nak cepat sikit ayah aq ikut la cameron highland haha.. memang seronok laa sebab dapat pergi cameron highland jugak dalam nak pergi taiping tuu memang "serampang dua mata la" cehh 

    haha. nk pergi cameron niee kene ikut Felda Sg.Koyan,Kuala Lipis haha jalan tu baru je lepas siap buat ade la dalam 3-4 tahun jalan tuu baru wujud haha..1 jam kemudian baru la kitaorang sampai dekat sg.koyan.. dekat sg.koyan tuu memang banyak kedai dekat tepi2 jalan ye la orang nak naik cameron kann.. 

    jadi kitaorang pon berhenti dekat kedai makan tuu.. nak bersarapan kann haha dah lapo tahap gaban bila2 masa boleh pengsan sebab kebulur (ceh ayat nipu je tu) fuhhh memang ramai laa orang dekat situu sampai meja dah penuhh dahh.. 

    nak tak nak family aq kene duduk sekali dengan mamat pandatang asing ouh T.T haha aq rasa dari bangladesh kot (no offense ye jika ade bangla ke baca blog aq haha) aq makan nasi goreng pon rasa segan semacam haha.. memang tak buat eye contact langsung laa haha.. adik aq  makan sambil tunduk ouhh macam orang tengah ru'kuk je,aq makan pon takde selera lepas dier dah blah baru la ade rasa nak mentekakdarah lol..

    cameron highlands den datang haha

    setelah tido dengan nyenyaknya bagaikan baby dan bangun bagaikan ular sawa yg kekenyangan aq pon sampai la ke cameron highlands haha.. kalau pergi cameron niee memang wajib pergi ladang teh la punye haha haku pon termasuk laa dalam golongan tersebutt haha..

    tapi memang sejukk la bhaii dekat sana aq nasihatkan korang bawak la sweater ke.. windbreaker ke.. pakai baju 2-3 lapis kee haha janji dapat memanaskan badan korang haha supaya korang tak kene hipothermia ke hape karang tak pasal masuk spital pulakk 







     haha ladang teh masa nie angin kuat gile doe kalau angin panas takpe nie angin sejuk macam dalam freezer tuh haha 


    haa pilih2 haha macam2 ado..anggur ade limau ade lychee ade dan yg paling selalu habis teh strawberry haha


    "anytime is tea time" haha mai secawannn. tapi aq tak minum laa sebab mahal kott baik balik umah bancuh sendiri lagi jimat haha

    haa lagi satuu kalau korang pergi cameron niee mesti korang nampak jip2 jenama land rover.. walaupon jip nie nampak burok+macam nak roboh..korang jangan pandang sebelah mata/tutup dua2 mata korang..sebab jip nie memang power gile vavi la kalau naik bukit memang diorang la champion..

    diorang guna jip land rover nie untuk bawak sayur/hasil tanaman diorang laa ke kedai (selalu uncle cina yg guna) cara diorang drive nie memang gile la.. diorang kalau boleh taknak lepas minyak langsung... selekoh kee double line kee memang tak kisahh..memang dah memandu secara melulu dah merbahaya laa haha (ujian jpj tak lame lagi) haha






    haa nie la jip tuh nampak macam burok je tapi memang power la haha hati2 la kalau jumpa dengan jip nie karang dier langgor kete korang tak ke pening kepala memikir 



    kalau korang nak tahu tulisan CH dekat pintu tu maksudnya cameron highlands.. hampir semua jip land rover dekat cameron memang dier ade tulisan niee.. bagus diorang nie sebab memang ade semangat kedaerahan la haha


    kitaorang lepas tuu memang tak berhenti dekat mane2 la sebab nak sampai taiping cepat2 kan T.T tapi ikut hati nak berhentii haha.. lepas tuu aq sampai dekat simpang pulai,perakk.. dekat simpang pulai niee banyak kilang marble (marmar) dekat kiri kanan jalan..haha tetiba belajar geografi pulak

    lepas tuu aq naik highway plus.. jalan masa tuu okay lagii tak jem..... tapi masa sampai dekat terowong menora..memang jem (sebab CNY kan) tapi tak terukk la boleh la kete aku bergerak slow2 lepas aje terowong tuu jalan dah okay balikk haha boleh la ayah aq pecut la haha tapi risau jugak takot ke tangkap gambar dengan AES karang tak pasal2 kena bayor RM 300.. banyak ooo 300 hengget boleh makan kfc (dinner plate) 30x haha 

    petang tuu sampai la aq dekat taiping.. tido dekat umah bapa sedara aku.. malam tuu bapa sedara aku bawak la pergi makan dekat restoran taiping haha.. rasanye biasa je tapi.. cara dier hidang tuu memang menarik perhatian ouh haha 



    haaa nie dia.. nie mak sedara aq order mee hailam,tengok2 dier hidang dalam mangkuk bentuk sampan ouhh haha.. agak jakun la aq tengok..haha aq mintak nasi goreng daging merahh je..malam tu makan biasa2 jee

    lepas tuu balik umah terus membute tido tak ingat dunia.. yg day 2 pulakk aq sambung dalam entry lain pulakk haha 

    p/s:all picture are taken entirely by samsung corby 2 haha (henset berkarat dah tuu)

    and thanks for readingg this entryyy


















    |


  2. 0 comments:

    Post a Comment